Reinsdyrmedaljong

Reinsdyrmedaljong

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk

    ytrefilet av reinsdyr (à 600-800 gram)
  • 1 ts

    salt
  • 0.5 ts

    pepper, sort og nykvernet
  • Grønnsaker:

  • 2 stk

    gulrot
  • 0.5 stk

    kålrot
  • 2 ss

    sukker
  • 0.5 stk

    lime
  • 2 ss

    olivenolje
  • 0.5 ts

    salt
  • 0.25 ts

    pepper
  • Saus:

  • 20 stk

    stjerneløk
  • 0.5 l

    eplejuice
  • 2 ss

    sukker
  • 1 ss

    balsamicoeddik
  • 1 ss

    smør
  • Potetpuré:

  • 8 stk

    poteter
  • 2 ss

    seterrømme
  • 1 ts

    salt
  • 0.5 ts

    pepper
  • 1 ss

    hakket frisk timian
  • 1 stk

    purre
  • 0.5 l

    vann
  • Slik gjør du det:

    Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i pannen et par minutter. Grønnsaker: Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 ºC i 20-30 minutter. Saus: Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i 1/2-3/4 time til sausen har sirupskonsistens. Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen. Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det raskt i ca. 1 minutt. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.

    Kanskje disse også frister?