Reinskav servert med mandelpoteter, baconsurret rosenkål og gulrøtter

Reinskav servert med mandelpoteter, baconsurret rosenkål og gulrøtter

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Halvtin reinskav og brun i smør stek ved sterk varme. Brun små porsjoner av gangen. Ha over i en gryte. Skjær løken i tynne strimler, brun i smør og ha over i gryten. Dryss over salt og tilsett rømme la retten trekke i 15-20 min, til kjøttet er mørt. Vil du lage retten litt magrere bytt ut halve seterrømmen med kraft. Jevn med hvetemel rørt ut i litt kaldt vann (husk å la gryta trekke ca 8 min etter at meljevning er tilsatt). Server med mandelpoteter(eller mos av mandelpotet og selleri) og baconsurret rosenkål og gulrøtter. Rens og del rosenkål i to og kok knapt mør i lettsaltet vann, skyll i kaldt vann for å bevare grønnfargen. Rens og del gulrøtter i serveringsbiter og kok knapt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. Skjær baconskiver i små biter og finhakk 1 sjalottløk og fres i litt smør, tilsett godt avrente rosenkål og gulrøtter og stek i 2-3 min. Krydre med ørlite salt og grovmalt pepper.

Kanskje disse også frister?