Ribbe fra Alfred Restaurant - Stekt ribbe med auberginecreme,syltetpepperfrukt, eplecreme og julesaus. Slik serveres ribbe på restaurant Alfred i Oslo.
Foto: Erik Hannemann

Ribbe fra Alfred Restaurant

Stekt ribbe med auberginecreme,syltetpepperfrukt, eplecreme og julesaus. Slik serveres ribbe på restaurant Alfred i Oslo.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Stek ribbe:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Stek ribben i en time med svor siden ned i ildfast form med litt vann. Ha i grove skiver med løk og hele hvitløkfedd.

Husk å salte og pepre godt.

Etter en time snur du ribba og ruter svoren. Stek videre i en time. La den hvile. Spar kraften og løk til sausen.

Auberginecreme:

Kutt auberginen i to på langs og krydre med salt og pepper. Bak dem møre i ovn på 180 grader. Skrap ut kjøttet og kjør i kjøkkenmaskin med smør og hvitløken fra ribba.

Syltet pepperfrukt:

Kutt rød paprika i strimler, kok opp hvitvin, eddik og sukker i en kasserolle og reduser det til en litt tykk sirup. Fres paprika til de er møre med litt tyggemotstand.

Julesaus:

Kok opp oksekraft, fløte, ribbesjy og reduser til halvparten. Smak til med saft fra to klementiner.

Eplecreme:

Bak hele epler i ovn på 180`c til de er møre og kjør de i en kjøkkenmaskin til en creme.

Oppskriften er hentet fra Alfred Retaurant i Oslo.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Ribbe i baguette
fav Tid: 180 min
Ribbe fra Engebret