Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Stek ribben i en time med svor siden ned i ildfast form med litt vann. Ha i grove skiver med løk og hele hvitløkfedd.
Husk å salte og pepre godt.
Etter en time snur du ribba og ruter svoren. Stek videre i en time. La den hvile. Spar kraften og løk til sausen.
Auberginecreme:Kutt auberginen i to på langs og krydre med salt og pepper. Bak dem møre i ovn på 180 grader. Skrap ut kjøttet og kjør i kjøkkenmaskin med smør og hvitløken fra ribba.
Syltet pepperfrukt:Kutt rød paprika i strimler, kok opp hvitvin, eddik og sukker i en kasserolle og reduser det til en litt tykk sirup. Fres paprika til de er møre med litt tyggemotstand.
Julesaus:Kok opp oksekraft, fløte, ribbesjy og reduser til halvparten. Smak til med saft fra to klementiner.
Eplecreme:Bak hele epler i ovn på 180`c til de er møre og kjør de i en kjøkkenmaskin til en creme.
Oppskriften er hentet fra Alfred Retaurant i Oslo.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.