Ribbe i baguette - Dette er en måte å lage ribbe før jul på, uten å ødelegge den magisk ribbeopplevelsen på julaften.
Foto: Erik Hannemann

Ribbe i baguette

Dette er en måte å lage ribbe før jul på, uten å ødelegge den magisk ribbeopplevelsen på julaften.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Fjern eventuel svor på ribba. Ha på rikelig med salt og pepper. 

Legg ribba i en ildfast form med svoren ned. Ha i hele flasken med sweet chili. Fyll på med kokende vann til det nesten dekker.

Del opp hvitløken i fedd og legg den i vannet. Bak ribba først i en time før du snur den. 

Bak i ytterligere en 1-1,5 timer. 

Dersom sausen ikke er tykk, så hell den over i en kjele og kok den litt inn (så den tykner litt). 

Gulrøtter

Riv gulrøttene fint. Bland med sukker og eddik. 

Baguetten

Varm opp baguettene. Del dem i to. Smør på med sausen fra ribba. Hakk ribbekjøtt og legg på. 

Legg på gulrøttene og legg toppen baguett på toppen. 

De kan pakkes og taes med på tur. 

Kjøttet kan spares og brukes over flere dager om det oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Julekrydret ribbe