Ribbe med honning og soya - Dette er ribba for den som ikke kan vente. Derfor er den litt annerledes.
Foto: Erik Hannemann

Ribbe med honning og soya

Dette er ribba for den som ikke kan vente. Derfor er den litt annerledes.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skjær ruter i svoren. Det er ikke farlig om du skjærer ned i kjøttet, men prøv å unngå det.

Ha ribbestykket i en langpanne med vann som dekker omtrent opp til halvparten av kjøttet (men bare slik at det fortsatt er enkelt å løfte langpanna uten å søle). Legg hvitløkfeddene i vannet. Legg ribba med svorsiden ned og la den steke i én time.

Snu ribba slik at svoren kommer opp. Kvern over rikelig med pepper.Stek videre i én time og 15 minutter.

Bland sammen soyasaus, ingefær og honning. Pensle dette over ribba og på sidene.

Stek i omtrent 15 minutter til, men pass på og sjekk underveis fordi honningen fort kan svi seg.

La ribba hvile i minst 15 minutter før du skjærer opp i stykker og serverer.

En annen metode er å salte ribba i noen dager i salt/sukkerlake (10 liter vann, 2,5 kg salt, 0,5 kg sukker) og så vanne ut overnatten - som pinnekjøtt.) Så kokes ribba i 45 minutter før den stekes til slutt i 30 minutter og så har på honningblandingen mot slutten.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Julekrydret ribbe
fav Tid: 1440 min
Ribbe
fav Tid: 1440 min
Ribbe med sprø svor