Ribbe med sprø svor -

Ribbe med sprø svor

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

I ovn ved 230° i ca. 30 minutter, 200° i ca. 1,5 time Rut svoren hvis det ikke allerede er gjort. Bruk en skarp, spiss kniv og skjær ruter gjennom svoren, men ikke ned i kjøttet. Gni kjøttet inn med salt og pepper og la det ligge i kjøleskapet i 2 døgn. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Legg en omvendt asjett midt under ribben og dekk langpannen tett med aluminiumsfolie. Sett pannen midt i ovnen og la ribben dampe i ca. 30 minutter. Skru varmen ned til 200°, fjern folien og la ribben steke i ca. 1,5 timer, til den er gjennomstekt. Hvis ribben ikke nå har fått boblende sprø svor, kan den settes under grillen i noen minutter, eller svoren kan sprøs opp med en vanlig skibrenner. Server ribben med julepølse og medisterkaker, som stekes ved siden av ribben de siste 20 minuttene. Surkål og poteter, samt sjyen fra langpannen er tradisjonelt tilbehør. Medisterkaker: Rør medisterdeigen seig med saltet og rør inn potetmel og krydder. Spe med melken, som bør ha samme temperatur som medisterdeigen, ellers skiller den seg lett. Form runde kaker, som brunes i smør i stekepannen og etterstekes ved siden av ribben.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Julekrydret ribbe
fav Tid: 1440 min
Ribbe