Ribbe

Ribbe

Denne oppskriften på ribbe er det Wenche Andersen fra God Morgen Norge som har laget oppskriften til.

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Beregn 250-400 g ribbe pr person Det finnes tre typer ribbe i handelen.
TYNNRIBBE er ribbe uten kotelettkam. Tynnribbe blir også kalt flatribbe. Det vanligste er å tilberede den med svor, uten svor blir den litt magrere og "oversiden" kan smøres inn med sennep eller gnis inn med urtekrydder.
MIDTRIBBE er ribbe med kotelettkam. Her er det både magert kjøtt i kotelettkammen og litt fetere i tynnribbedelen. Midtribbe trenger litt lengre steketid enn tynnribbe.
FAMILIERIBBE er midtribbe uten ryggben. Den er lettere å skjære opp og steketiden er som på tynnribbe. Start forberedelsene 3-4 dager før ribben skal stekes. Slakteren kan være behjelpelig med en del, f.eks. å sage over bena og å rute svoren. Det er ikke vanskelig å gjøre dette selv. Til å sage over bena bruk en fintagget sag. Sag helt igjennom bena, men ikke ned i kjøttet. Svoren rutes med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni ribben inn med salt og pepper 3-4 dager før steking. Legg ribben kjølig (4-6 °C) med svoren ned, dekk med aluminiumsfolie. Steking: Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden ned i langpannen. Hell litt kokende vann, ca 2 dl, i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett pannen i varm stekeovn. La ribben stå og dampe i ca 30 min. Ta av folien, snu ribben med svorsiden opp. Ribben kan ev legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca 1 1/2 time for tynnribbe, 2 1/2- 3 time for midtribbe og ca 2 timer for familieribbe. Ofte får ribben sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du bruke grillen eller øke temperaturen til maks. Brukes grillen pass på så svoren ikke blir brent! Medisterkaker og julepølser stekes sammen med ribben de siste 20 min (ikke under grillen). La ribben hvile ca 20 min før den skjæres opp.

Kanskje disse også frister?