Ricottakake med sitron - Nydelig ostekake med ricotta og sitron.
Foto: Manuela Kjeilen

Ricottakake med sitron

Nydelig ostekake med ricotta og sitron.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte kake

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett vanilje og pisk det godt sammen.

Bland i eggene, ett av gangen. Rør sammen ricotta med raspet sitronskall og sitronsaft.

Sikt i hvetemel og salt. Tilsett hvetemel og ricottablanding vekselvis i blandingen av egg og sukker.

Vend det hele sammen med en slikkepott.

Smør en springform (20 cm) med litt mykt smør, dekk bunn og kant med bakepapir og hell i røren.

Stek kaken i en forvarmet ovn på 165 grader i ca. 40-50 minutter.

Avkjøl kaken opp og ned på et bakepapir som er strødd med litt sukker.

Fremgangsmåte sitronsirup

Hell sukker og vann i en kasserolle, og la blandingen småkoke til sukkeret er oppløst.

Hell revet sitronskall i, og la blandingen småkoke i 5 minutter.

Pensle hele overflaten av kaken med sitronsirup og sikt over melis.

Kaken kan oppbevares i en boks med lokk i kjøleskapet i fem dager.

Server med ferske bringebær til.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold