Riskrem med kirsebærsaus

Riskrem med kirsebærsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Riskrem lages på restene av risgrøt. Til riskrem hører rød saus. Den kan lages på tradisjonellt vis av rød saft og jevnes med potetmel eller den kan lages på halvtinte/frossene jordbær/bringebær som kjøres til en fyldig saus i foodprocessor og smakes til med melis eller sukker. (Bringebærsausen bør siles før servering for å fjerne de små bringebærstenene.) Et annet alternativ er kirsebærsaus. Kirsebærsaus Bland saft og vann til en fyldig god smak. Kok opp. Rør potetmel ut i litt kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle i den varme saften under omrøring. Kok opp og trekk kasserollen vekk fra platen. Tilsett avsilte hermetiske kirsebør og ev kirsebærlikør. Avkjøl sausen litt og hell den i en mugge. Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk. La sausen bli kald før servering.