Riskrem med kirsebærsaus -
Foto: matprat.no

Riskrem med kirsebærsaus

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Riskrem lages på restene av risgrøt. Til riskrem hører rød saus. Den kan lages på tradisjonellt vis av rød saft og jevnes med potetmel eller den kan lages på halvtinte/frossene jordbær/bringebær som kjøres til en fyldig saus i foodprocessor og smakes til med melis eller sukker. (Bringebærsausen bør siles før servering for å fjerne de små bringebærstenene.) Et annet alternativ er kirsebærsaus. Kirsebærsaus Bland saft og vann til en fyldig god smak. Kok opp. Rør potetmel ut i litt kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle i den varme saften under omrøring. Kok opp og trekk kasserollen vekk fra platen. Tilsett avsilte hermetiske kirsebør og ev kirsebærlikør. Avkjøl sausen litt og hell den i en mugge. Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk. La sausen bli kald før servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Riskrem