Riskrem
Riskrem er enkelt å lage. Du lager det på restene av vanlig risgrøt ved å vende inn pisket krem, sukker, litt hakkede mandler og kanskje litt vaniljesukker.
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Riskrem er for mange den tradisjonelle juledesserten. Den som er så heldig å finne en mandel i grøten blir den heldige vinner av en marsipangris.
Riskrem lages på restene av risgrøt.
Risgrøt blir ofte servert julaften formiddag. Til riskremen hører rød saus. Den kan lages på tradisjonell vis av rød saft og jevnes med potetmel eller den kan lages på halvtinte/frossene jordbær som kjøres til en fyldig saus i en foodprocessor og smakes til med melis eller sukker. Kok risgrøt etter anvisning på pakken. Avkjøl. Risgrøt til riskrem bør ikke være for fast. Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.
Bland kald risgrøt i kremen. Tilsett en skåldet mandel eller hakkede mandler. Bland saft og vann og ev sukker til en fyldig god smak. Kok opp. Rør potetmel ut i litt kaldt vann. Trekk kasserollen med en kokende saften vekk fra platen. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, rør hele tiden. Sett kasserollen tilbake på platen og kok så vidt opp, dvs til det kommer en "kokebobble". Rør hele tiden. Avkjøl sausen litt og hell den i en mugge. Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk. La sausen bli kald før servering.
Tips: Mandel skålder du ved å legge mandelen i kokende vann i 10-15 sek. Det brune "skinnet" er da lett å ta av.