Risotto Carbonara - Dag Tjersland har laget denne varianten av to klassikere.

Forretter og småretter

Risotto Carbonara

Dag Tjersland har laget denne varianten av to klassikere.

Dette trenger du til 4 porsjoner

2 ss olivenolje

200 g risottoris

1 stk finhakketsjalottløk

1 dl hvitvin

7 dl kraft fragrønnsaker

1 dl hvitvin

75 g fersk revetparmesan

50 g kaldtsmør, i terninger

  salt og pepper

Slik gjør du det:

Varm oljen på middels varme i en stor kjele. Ha i risen og fres den under omrøring i 1 minutt. Den skal ikke bli brun, bare blank.

Tilsett sjalottløk og 1 ts salt og rør sammen.

Hell på hvitvin og kok under opprøring til den er absorbert av risen. hell på 4 dl varm grønnsakkraft, kraften skal dekke risen, kok til kraften er absorbert. Rør ofte.

Spe med varm kraft i flere omganger. Risen skal kokes i ca 13. minutter, til den er al dente (med en liten hard kjerne). Ta riskjelen av plata.

tilsett kaldt smør og rør det inn i risen. Tilsett parmesan og venn sammen.

Rør til risottoen har en kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Legg risottoen midt på tallerkenen. Den skal være så fuktig at den flyter utover når du dreier på tallerkenen med kraftig håndbevegelse.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 45 min

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Talkum er det nye supermiddelet

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

Les mer

Sjekk hva eddik gjør med dusjhodet

Fire ting du enkelt rengjør med eddik.

Les mer

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK