Risotto med havets frukter

Risotto med havets frukter

Her kommer det italierne kaller en risotto med frutti di mare - havets frukter.

Oppskrift av: Dag Tjersland
30 minutter

Slik gjør du det:

Forbered skalldyrenen etter ønske. Anbefalte skalldyr står i ingredienslista. Skalldyrene renses i denne oppskriften på klassisk måte. Man kan også bruke hummer og hjerteskjell.
Varm oljen på middels varme i en stor kjele. Ha i risen og fres den under omrøring i 1 minutt. Den skal ikke bli brun, bare blank.
Tilsett smør og en knust fedd hvitløk uten skall. Ha i litt salt og rør sammen. Hell på hvitvin og litt av kraftten. Kok under omrøring til den er absorbert av risen.
Kokes med kraft puljevis i 13-14 minutter til kjernen er al dente og kraften er absorbert og risotten er flytende, men fast. Rør ofte. Ta riskjelen av plata. Tilsett kaldt smør og rør det inn i risen.
Tilsett parmesan og persille og vend sammen. Rør til risottoen har en kremaktig konsistens. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.

Kanskje disse også frister?