Risotto med havets frukter - Her kommer det italierne kaller en risotto med frutti di mare - havets frukter.

Risotto med havets frukter

Her kommer det italierne kaller en risotto med frutti di mare - havets frukter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forbered skalldyrenen etter ønske. Anbefalte skalldyr står i ingredienslista. Skalldyrene renses i denne oppskriften på klassisk måte. Man kan også bruke hummer og hjerteskjell. 

Varm oljen på middels varme i en stor kjele. Ha i risen og fres den under omrøring i 1 minutt. Den skal ikke bli brun, bare blank.

Tilsett smør og en knust fedd hvitløk uten skall. Ha i litt salt og rør sammen. Hell på hvitvin og litt av kraftten. Kok under omrøring til den er absorbert av risen.

Kokes med kraft puljevis i 13-14 minutter til kjernen er al dente og kraften er absorbert og risotten er flytende, men fast. Rør ofte. Ta riskjelen av plata. Tilsett kaldt smør og rør det inn i risen.

Tilsett parmesan og persille og vend sammen. Rør til risottoen har en kremaktig konsistens. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Risotto Carbonara
fav Tid: 45 min
Risotto med reker