Ristet torsk med gressløk-beurre blanc
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
torskefilet1 ss
saltGressløk-beurre blanc:
1 stk
finhakket sjalottløk1 ss
hvitvinseddik4 ss
hvitvin, tørr100 g
smør, usaltet1 stk
hakket gressløkTilbehør:
2 stk
gulrot1 ss
sukker1 ss
smør1 ss
hakket persille4 stk
mandelpoteterSlik gjør du det:
Skrap fiskeskinnet godt fritt for skjell og gni fisken inn med salt. La den ligge i ca. 1 time. Lag sausen: Kok sjalottløk, eddik og vin til det gjenstår et par skjeer væske. Rør inn terninger av kaldt smør litt om gangen. Sausen må ikke koke når smøret røres inn, da vil den skille seg. Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk. Hold sausen forsiktig varm. Rens og kok gulrøttene knapt møre, skjær dem i store skiver på skrå. Smelt smør og sukker, rør inn persille og vend gulrotskivene i det like før servering. Skrell og riv potetene, rør inn litt salt og pepper og stek små pletter i varm olje. Tørk saltet av fisken, skjær den i porsjonsstykker og stek dem på begge sider i olje, ca. 3 minutter på hver side. Anrett fisken på varme tallerkener med tilbehør og saus.