Roastbiff av elg med potet- og selleripuré og syrlig viltsaus -

Roastbiff av elg med potet- og selleripuré og syrlig viltsaus

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Brun fileten i smør i varm stekepanne. Dryss over salt og pepper. Stikk eventuelt. inn et steketermometer og legg fileten i et ildfast fat og stek i stekeovn ved 175 ºC i til termometeret viser 63 ºC, 15-20 min. Steketid er avhengig av tykkelsen på fileten . Ta ut formen med fileten og dekk den med aluminiumsfolie og et tykt frotterhåndkle og la fileten "hvile" i 30-45 min (gjerne lenger). Skrell poteter og selleri og kok møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp poteter og selleri tørre. Tilsett smør og spe i varm fløte og mos til en luftig puré. Smak til med salt og pepper. Smelt sukker til sausen i en kasserolle, hell i eddik og la det koke litt før kraft tilsettes. Kok inn til det halve gjenstår. Tilsett crème fraiche og kok til en fyldig saus. Pisk inn smør helt mot slutten. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisennamel rørt ut i kaldt vann. Server med stekt sopp smakt til med timian og eventuelt finhakket løk, tyttebær og grønnsaker.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Reinsdyrmedaljong