Roastbiff av elg med potet- og selleripuré og syrlig viltsaus

Roastbiff av elg med potet- og selleripuré og syrlig viltsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Potet- og selleripuré:

400 g

poteter

2 ss

smør

Syrlig viltsaus:

1 ss

smør

Tilbehør:

Grønnsaker

Slik gjør du det:

Brun fileten i smør i varm stekepanne. Dryss over salt og pepper. Stikk eventuelt. inn et steketermometer og legg fileten i et ildfast fat og stek i stekeovn ved 175 ºC i til termometeret viser 63 ºC, 15-20 min. Steketid er avhengig av tykkelsen på fileten . Ta ut formen med fileten og dekk den med aluminiumsfolie og et tykt frotterhåndkle og la fileten "hvile" i 30-45 min (gjerne lenger). Skrell poteter og selleri og kok møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp poteter og selleri tørre. Tilsett smør og spe i varm fløte og mos til en luftig puré. Smak til med salt og pepper. Smelt sukker til sausen i en kasserolle, hell i eddik og la det koke litt før kraft tilsettes. Kok inn til det halve gjenstår. Tilsett crème fraiche og kok til en fyldig saus. Pisk inn smør helt mot slutten. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisennamel rørt ut i kaldt vann. Server med stekt sopp smakt til med timian og eventuelt finhakket løk, tyttebær og grønnsaker.

Kanskje disse også frister?