Roastbiff med marinerte grønnsaker

Roastbiff med marinerte grønnsaker

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Velg mørnet kjøtt. Finn frem kjøttet i god tid før det skal stekes og la det ligge fremme til temperering. Varm stekeovnen til 125 ºC. Surr roastbiffen med bomullstråd slik at den får en jevn og fast fasong. Smelt smør i en stekepanne og la smøret bli nøttebrunt og slutte å bruse før roastbiffen legges i. Brun den rundt på alle kanter. Dryss over salt og pepper. Legg roastbiffen over i en ildfast form eller liten langpanne. Stikk inn et steketermometer og sett i forvarmet ovn 125 ºC og stek til termometeret viser 55 ºC for rødt kjøtt og 60 ºC for rød/rosa kjøtt. Steketiden er avhengig av tykkelsen på roastbiffen. Beregn ca 1t for å få en kjernetemperatur på 55 ºC. La roastbiffen hvile 20-30 min før den skjæres opp. Skal roastbiffen serveres kald, avkjøles den helt før oppskjæring. La den gjerne ligge natten over. Marinerte grønnsaker: Del paprika i to og ta ut kjernene. Vend dem i olivenolje og stek i varm stekeovn 250 ºC i ca 15 min. Legg dem i en frysepose og avkjøl. Trekk av skinnet på paprikaene med en liten spiss kniv. 1/2 av paprikaen brukes i marinaden. Kjør alle ingrediensene til marinaden i en hurtigmikser. Del sopp i båter, artiskokk hjerter i fire, finhakk soltørkede tomater og del de stekte paprikaene i strimler. Hell marinaden over grønnsakene, bruk ev litt av oljen de soltørkede tomatene ligger i. Servering: Anrett skiver av roastbiff på et serveringsfat. Legg over de marinerte grønnsakene og ruccolasalat, ristede pinjekerner, friske urter og høvlet parmesan.

Kanskje disse også frister?