Ruccolasalat med sjalottløkvinaigrette - Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på en nydelig salat med deilig dressing.
Foto: Clotilde Dusoulier

Ruccolasalat med sjalottløkvinaigrette

Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på en nydelig salat med deilig dressing.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær tuppen av sjalottløkene, skrell dem og skjær dem i tynne skiver. Ha dem i en stekepanne med eddik, vann og sukker. Kok opp og la det koke uten lokk på medium varme, det skal bare så vidt koke, helt til all væsken har fordampet (ca 20 minutter). Du skal sitte igjen med en sirupsaktig sjallottløkconfit. Avkjøl. (Kan lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap). Sett en liten kjele på medium varme. Når den er varm, ha i mandlene og rist dem i noen minutter. Rist litt på kjelen innimellom og pass på at de blir gylne, men ikke brenner seg. Avkjøl. Hakk mandlene, men ikke for fint. (Dette kan også gjøres dagen i forveien). I en stor salatbolle, bland sammen ruccola og olivenolje slik at bladene ble godt dekket. Ha i litt mer olje om det ser for tørt ut. Ha i sjalottløkene og mandlene. Bland godt. Servér. Salaten tåler godt å vendte litt før den servéres. Bladene blir litt mykere, men smakene utvikler seg bedre.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Tomatpai