Rugbrød -
Foto: TV2

Rugbrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

3-4 brød i 1,5 - 2 l former Brødene egner seg godt til frysing. Del dem ev i to før de legges i fryseboksen og ta opp brød for 1-2 dager av gangen. Deigen skal være som en tykk grøt på konsistens. Deigen fordeles i smurte former etter forheving, dvs den skal ikke eltes og formes på bakebordet. Bland sammen alt det tørre. Varm væsken til den er "finger varm". Løs opp fersk gjær i litt av væsken og tilsett væsken i det tørre. Tørrgjær blandes i melet. Elt godt sammen, 8-10 min i kjøkkenmasnkin, til en grøtaktig tykk deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 1 time. Elt deigen sammen på nytt, dekk bakebollen med plast og la deigen heve ca 30 min. Ha deigen over i godt smurte former (bunnen på formen dekkes med en strimmel bakepapir). Dekk formene med et klede og la brødene etterheve ca 30 min. Varm stekeovnen til 200 ºC. Sett brødene inn på nederste rille og stek brødene 50 min - 1 time. Avkjøl på rist. Tips: Sesamfrø og solsikkekjerner kan erstattes av hakkede valnøtter og gresskarkjerner og brødet får en helt annen smak.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Hjemmebakt brød