Rugkaker med anis -

Bakverk

foto: TV 2 © God morgen Norge

Rugkaker med anis

Dette trenger du

1,5 pk gjær

6 dl vann, lunkent

1,5 ss olje

1 ss knustanis

1 ts salt

1 ts sukker(kan sløyfes)

450 g rug, fin sammalt

350 g rugmel, siktet

Slik gjør du det:

Rug gir et saftig og godt brød. Deigen kan være litt klissete og vanskelig å jobbe med, men det ferdig resultatet er verdt jobben! Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet (tørrgjær tilsettes sammen med melet). Tilsett resten av vannet, olje eller smør, anis, salt, sukker og rugmel. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca 30 min. Del deigen i 2-3 emner, elt og form til runde brød . Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med plast (for eksempel en oppklippet bære- eller frysepose) og la dem heve 50-60 min. Stek på nederste rille i stekeovn ved 200 oC i ca 30 min min. Rugkakene smaker nystekte med ost og syltetøy til en kopp te eller som tilbehør til saltmat av fisk eller kjøtt.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 180 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Nei, bildet er ikke photoshoppet

Denne og åtte andre rimelig drøye flyplasser.

Les mer

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK