Hopp til hovedinnhold
Rullekake bakt med byggemel og fylt med tyttebærkrem

Rullekake bakt med byggemel og fylt med tyttebærkrem

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

Varm stekeovnen til 225 ºC. Kle en langpanne med bakepapir. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og vend inn med hjelp av en slikkepott. Hell røren i langpannen og glatt den jevnt ut. Stek kaken midt i stekeovnen i 6-8 min. Legg et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken og sikt et tynt lag mel over. Vend den ferdig stekte kaken ut på håndkleet og dra bakepapiret forsiktig av. (Er papiret vanskelig å trekke av, legg langpannen over og avkjøl kaken litt.) Pisk krem og rør syltetøyet inn i kremen og fordel massen over kaken. Smør ikke helt ut til kanten som ligger lengst fra deg. Rull kaken sammen fra langsiden (nærmest deg). Prøv å få begynnelsen ganske tett rullet sammen, slik at det ikke blir hull i kaken. Rull klede rundt kaken og la den ligge noen minutter med skjøten ned. Dryss med melis (i en liten sikt) før servering. Tips: Minibløtkaker: Del rullekaken i skiver og sprøyt over krem. Pynt eventuelt med tyttebær.