Rullekake med pasjonskrem og jordbær - Denne kaken er fylt med en fantastisk pasjonskrem, som er så frisk i smaken, helt nydelig! Og jordbær passer så godt sammen med pasjonsfrukt.
Foto: Manuela Kjeilen

Rullekake med pasjonskrem og jordbær

Denne kaken er fylt med en fantastisk pasjonskrem, som er så frisk i smaken, helt nydelig! Og jordbær passer så godt sammen med pasjonsfrukt.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rullekake:

Sett ovnen på 180°C.

Legg bakepapir i en lite langpanne på ca 25×30 cm.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis; dette tar ca 8 minutter.

Når den er klar, ha mikseren på lav hastighet og tilsett olje, kulturmelk og vaniljeekstrakt, og miks videre i 30 sekunder.

Sikt mel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Stryk ut i langpannen, og pass på å få jevn tykkelse.

Stek midt i ovnen på 180 °C i ca 12-15 minutter.

Gjør klar et bakepapir eller et kjøkkenhåndkle, som du strør godt med sukker. Strø sukker jevnt over hele håndkleet/bakepapiret. Dette for at bunnen ikke skal sette seg fast. I tillegg smaker det godt.

Når kaken er ferdig, velter du den over det sukrede kjøkkenhåndkleet/bakepapiret.

Fjern håndkleet/papiret fra bunnen, og rull kaken sammen mens den er varm, fra kortsiden så stramt som mulig. La den så ligge rullet sammen i minst 10 minutter. Dette forhindrer at kaken sprekker når du senere skal rulle den sammen igjen.

Pasjonskrem:

I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.

Tilsett kald pasjonsfruktpuré, og vend om med en slikkepott til kremen er glatt.

Pasjonskremen er nå er klar til bruk.

Sette sammen kaken:

Rull ut den avkjølte rullekaken, og stryk pasjonfruktkrem utover. Legg skiver med jordbær oppe på.

Om du vil bruke lakrispulver, drysser du det over nå.

Rull kaken sammen fra kortsiden, og legg den over på et fat.

Stryk på resten av pasjonsfruktkremen utenpå kaken, og pynt med ferske jordbær.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?