Rullekake med sjokoladefyll - Rullekake går ikke av moten. Ikke med denne oppskriften.
Foto: Erik Hannemann

Rullekake med sjokoladefyll

Rullekake går ikke av moten. Ikke med denne oppskriften.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

4 stk egg

125 g sukker

125 g hvetemel

0,5 ts bakepulver

Sjokoladekrem

125 g smør

125 g melis

1 stk eggeplomme

4 ss kakao

200 g kokesjokolade, lys

Annonse

Slik gjør du det:

Rullekake:

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

Knekk eggene i en bolle. Pisk dem til eggedosis sammen med eggene. Pisk inn mel og bakepulver. Smør straks røren utover langpannen. Stek den midt i ovnen i 8-10 minutter (den skal ikke bli for hard - det skal rulles!).

Dryss sukker på et kjøkkenhåndkle (som er større enn rullekaka på stekebrettet). Hvelv kaken over på kjøkkenhånklet. (Tips: Du kan også fukte kjøkkenhåndklet).

(Er du redd for å hvelve kan du gjøre dette: Dryss sukker på den stekte kaka, legg på kjøkkenhånkle og så stekebrettet på toppen. Nå kan du hvelve trygt! Fjerne brettet på toppen (som var bunnen i ovnen... - så kan du rulle).

Rull kaken inn i kjøkkenhåndklet og la den hvile mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

Rør 100 gram smør og melis til det blir hvitt. Smelt sjokolade forsiktig i en kjele sammen med resten av smøret. Bruk slikkepott og bland inn sjokoladen. Rør inn eggeplommen og kakaoen.

Smør sjokoladekremen utover kaken, men ikke helt ut til kanten lengst fra deg. Rull kaken forsiktig sammen og la den stivne med skjøten ned.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Sjokoladekake