Rundstykker med havrekli -

Rundstykker med havrekli

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

3,5 dl lettmelk

50 g gjær

2 ss olje

1 ts salt

1 ss sukker

1 dl havrekli

1 dl sammalt fin hvete

500 g hvetemel

Annonse

Slik gjør du det:

16 rundstykker. I ovn ved 225° i ca. 20 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren og tilsett olje, salt, sukker, havrekli og sammalt hvete. Rør inn hvetemelet og elt deigen til den er blank og smidig. Dekk den godt til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen om, del den i 16 jevnstore emner, som trilles til sprekkfrie boller. Sett dem tett sammen i rund form, ca. 26 cm i diameter. Etterhev rundstykkene i ca. 20 minutter, pensle dem med vann og dryss på litt grovt mel eller havrekli. Stek rundstykkene nederst i ovnen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fine rundstykker
fav Tid: 120 min
Gulrotrundstykker
fav Tid: 120 min
Solbrød