Rune Pals ostekake med bringebær- eller jordbærcoulis - Det finnes hundrevis av oppskrifter på ostekake, men denne er den beste.
Foto: Stian Andersen

Rune Pals ostekake med bringebær- eller jordbærcoulis

Det finnes hundrevis av oppskrifter på ostekake, men denne er den beste.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

KAKEBUNN: 1. Knus kjeksen og ha den i en kjøkkenmaskin. Kjør kjeksen til smuler sammen med sukker og klaret smør. 2. Ha kjeksen i en springform og trykk den godt ned i formen. Bak den i 10 minutter på 150 grader. Tips: Klaret smør får du ved å smelte smøret på svak varme. Skum av skummet som legger seg på overflaten. La smøret stå til side til bunnfallet har satt seg. Sil forsiktig av fettet. FYLL: 1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. (Belgen kan du legge i litt sukker, så får du ditt eget vaniljesukker.) 2. Ha vaniljefrø, ost, sukker, egg og seterrømme i en kjøkkenmaskin og kjør alt til en jevn masse. 3. Ha fyllet oppå den forstekte kakebunnen i springformen og bak i 15 minutter i ovnen på 150 grader. Kjøl kaken ned og la den stå noen timer før servering. Bringebær- eller jordbærcoulis er nesten et must. COULIS: 1. Kjør bær og melis i en kjøkkenmaskin til en fin puré. 2. Sil pureen gjennom en finmasket sil. Bruk gjerne en skje til å trykke væsken gjennom silen. 3. Smak til med noen dråper sitronsaft hvis du synes coulisen er for søt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Ostekake