Røkt svineknoke servert med gul ertestuing og grønnkålsaus

Røkt svineknoke servert med gul ertestuing og grønnkålsaus

Et raust og traust måltid for deg som er ordentlig sulten.

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1 stk

løk

3 stk

gulrot

4 skiver

sellerirot

1 stk

purre

Gul ertestuing:

1 stk

poteter

0.5 stk

løk

1 fedd

hvitløk

2 ss

smør

Grønnkålsaus

2 ss

smør

Slik gjør du det:

Knoken dekkes med vann og kokes i 2 1/2 time. De siste 20 min legger du i gulrøtter og sellerirot skåret i grove biter. De siste 5 minutter legger du i purreløk skåret i skiver. Gul ertestuing: Husk at ertene må bløtes i 1 døgn på forhånd. Fyll vann til like oppunder ertene. Legg i 1 potet og en 1/2 løk kuttet i biter. Kok i ca 1 time til ertene er møre. Slå ut vannet, og tilsett 1 ss smør, litt salt og pepper. Mos med stavmikser. (Tips: Har du ikke tid til å bløtlegge erter, kan du bruke 2 bokser hermetiske kikerter. De skal bare varmes opp) Grønnkålsaus: Rens og skyll grønnkålen og skjær vekk stilkfestet. Forvell kålen i kokende vann i et par minutter. Avkjøl straks i iskaldt vann. Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med kraften fra knoken og litt melk. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Kjør sausen med en stavmikser.

Kanskje disse også frister?