Røkt svineknoke servert med gul ertestuing og grønnkålsaus
Et raust og traust måltid for deg som er ordentlig sulten.
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
røkt svineknoke1 stk
løk4 stk
nellikspiker4 stk
pepperkorn2 stk
laurbærblad1 ss
timian, tørket3 stk
gulrot4 skiver
sellerirot1 stk
purreGul ertestuing:
1 stk
poteter0.5 stk
løk1 fedd
hvitløk2 ss
smørGrønnkålsaus
2 ss
smør3 ss
hvetemel4 bl
grønnkålSlik gjør du det:
Knoken dekkes med vann og kokes i 2 1/2 time. De siste 20 min legger du i gulrøtter og sellerirot skåret i grove biter. De siste 5 minutter legger du i purreløk skåret i skiver. Gul ertestuing: Husk at ertene må bløtes i 1 døgn på forhånd. Fyll vann til like oppunder ertene. Legg i 1 potet og en 1/2 løk kuttet i biter. Kok i ca 1 time til ertene er møre. Slå ut vannet, og tilsett 1 ss smør, litt salt og pepper. Mos med stavmikser. (Tips: Har du ikke tid til å bløtlegge erter, kan du bruke 2 bokser hermetiske kikerter. De skal bare varmes opp) Grønnkålsaus: Rens og skyll grønnkålen og skjær vekk stilkfestet. Forvell kålen i kokende vann i et par minutter. Avkjøl straks i iskaldt vann. Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med kraften fra knoken og litt melk. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Kjør sausen med en stavmikser.