Søt gjærbakst med epler -

Søt gjærbakst med epler

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Deigen kan lages for hånd eller i kjøkkenmaskin. Den bør ikke arbeides for mye. Smelt smør, tilsett melk og varm blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i litt av den lunkne væsken. Tørrgjær kan blandes rett i hvetemelet. Tilsett bakepulver, sukker, kardemomme og salt. Elt inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (30-40 min). Ha deigen over på et melet bakebord og del i to og kjevle hver del ut til et rektangel. Smør over vaniljekrem eller mykt smør tilsatt vaniljesukker og sukker og dryss over epleterninger og eventuelt rosiner. Rull sammen og skjær i skiver og sett på et stekebrett. Etterhev under klede i ca 30 min. Pensle med egg og dryss med perlesukker. Stek i varm stekeovn 225 grader på midterste rille i 12-15 min. Tips: I stedet for å skjære deigen opp i skiver kan den formes til en kringle. Epleterninger og rosiner kan tilsettes direkte i deigen og bakes ut som boller.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Bestas eplekringle
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold