Søt gjærbakst med epler

Søt gjærbakst med epler

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Deigen kan lages for hånd eller i kjøkkenmaskin. Den bør ikke arbeides for mye. Smelt smør, tilsett melk og varm blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i litt av den lunkne væsken. Tørrgjær kan blandes rett i hvetemelet. Tilsett bakepulver, sukker, kardemomme og salt. Elt inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (30-40 min). Ha deigen over på et melet bakebord og del i to og kjevle hver del ut til et rektangel. Smør over vaniljekrem eller mykt smør tilsatt vaniljesukker og sukker og dryss over epleterninger og eventuelt rosiner. Rull sammen og skjær i skiver og sett på et stekebrett. Etterhev under klede i ca 30 min. Pensle med egg og dryss med perlesukker. Stek i varm stekeovn 225 grader på midterste rille i 12-15 min. Tips: I stedet for å skjære deigen opp i skiver kan den formes til en kringle. Epleterninger og rosiner kan tilsettes direkte i deigen og bakes ut som boller.