Søt glutenfri gjærbakst

Søt glutenfri gjærbakst

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Oppskrift 1: boller/kringle

  • 270 g

    semper
  • 100 g

    jyttemjøl
  • 3 ss

    sukker
  • 1 ts

    bakepulver
  • 2 ts

    kardemomme
  • 50 g

    smør
  • 2 ss

    olje(soya eller solsikke)
  • 1.5 dl

    vann, lunkent
  • 1 ts

    fiberhusk
  • 50 g

    gjær
  • 2 stk

    egg
  • Oppskrift 2: boller

  • 125 g

    smør
  • 125 g

    melis
  • 2 ts

    kardemomme
  • 5 dl

    melk(eller vann)
  • 50 g

    gjær
  • 1 ss

    fiberhusk
  • 2 stk

    egg
  • 450 g

    semper
  • 200 g

    jyttemjøl
  • Oppskrift 3: boller

  • 200 g

    Toro glutenfri lysmelblanding
  • 100 g

    risbakemel
  • 2 ts

    kardemomme
  • 1 ss

    sukker
  • 30 g

    smør(eller nøytral olje)
  • 25 g

    (1/2 pakke)gjær
  • 2 dl

    vann(eller melk)
  • Slik gjør du det:

    Oppskrifter fra Une Fremstad, som foretrekker oppskrift nr 3 når hun skal bake glutenfritt. Oppskrift 1: Boller/kringle Arbeides sammen som en vanlig gjærdeig til en smidig deig som slipper bakebollen. Dekk til og la heve 20-30 min. Trill ut til boller eller form til kringle. Dekk til og etterhev 30-40 min. Stek i varm stekeovn 225 C i 10-12 min for boller eller 200 C på nederste rille for kringle. Oppskrift 2: boller Kok opp smør, melis og melk. Avkjøl til ca 37 C, bland inn gjær og fiberhusk. La svelle i 5-10 min. Tilsett resten av ingrediensene og arbeid sammen til en smidig og glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve 20-30 min. Ta litt olje på hendene og trill ut til boller, eller sett på plate med hjelp av to spiseskjeer. Dekk til og etterhev i 30-40 min. Stek som oppskrift 1. Oppskrift 3: boller Bland alt det tørre sammen. Smuldre i smøret. Løs opp gjæren i fingervarm væske (37 C) og tilsett i det tørre. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk til bakebollen og sett til heving 20-30 min. Trill ut til boller, dekk til og etterhev i 30-40 min. Stek som oppskrift 1.