Søt glutenfri gjærbakst

Søt glutenfri gjærbakst

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Oppskrift 1: boller/kringle

270 g

semper

3 ss

sukker

50 g

smør

50 g

gjær

2 stk

egg

Oppskrift 2: boller

125 g

smør

125 g

melis

50 g

gjær

2 stk

egg

450 g

semper

Oppskrift 3: boller

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

Oppskrifter fra Une Fremstad, som foretrekker oppskrift nr 3 når hun skal bake glutenfritt. Oppskrift 1: Boller/kringle Arbeides sammen som en vanlig gjærdeig til en smidig deig som slipper bakebollen. Dekk til og la heve 20-30 min. Trill ut til boller eller form til kringle. Dekk til og etterhev 30-40 min. Stek i varm stekeovn 225 C i 10-12 min for boller eller 200 C på nederste rille for kringle. Oppskrift 2: boller Kok opp smør, melis og melk. Avkjøl til ca 37 C, bland inn gjær og fiberhusk. La svelle i 5-10 min. Tilsett resten av ingrediensene og arbeid sammen til en smidig og glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve 20-30 min. Ta litt olje på hendene og trill ut til boller, eller sett på plate med hjelp av to spiseskjeer. Dekk til og etterhev i 30-40 min. Stek som oppskrift 1. Oppskrift 3: boller Bland alt det tørre sammen. Smuldre i smøret. Løs opp gjæren i fingervarm væske (37 C) og tilsett i det tørre. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk til bakebollen og sett til heving 20-30 min. Trill ut til boller, dekk til og etterhev i 30-40 min. Stek som oppskrift 1.