Søt og salt sjokoladefudge-is - Denne isen er helt fantastisk god!
Foto: Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no

Søt og salt sjokoladefudge-is

Denne isen er helt fantastisk god!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

1 bokser søtet, kondensert melk (397 g)

1 bokser kremfløte (3,3 dl)

2 ss mørk bakekakao

2 ss maizenna ( blandingen skilte seg etter kakaoen ble tilsatt, jeg overførte da blandingen til en stor kjele og tilsatte 2 ss maizenna som jeg pisket inn mens blandingen varmet opp i 2-3 minutter. blandingen ble da tykk og uten korn.)

4 stk peanutbutter cups, grovhakket

1 neve håndfull pretzels (eller saltpinner)

  tykk karamellsaus (jeg brukte hershey's sundae dream-sirupen)

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk sammen søt, kondensert melk og kremfløte i en stor bolle. Blandingen skal bli luftig og øke litt i volum. 

Tilsett kakaopulver og maizenna, og miks inn.

Overfør blandingen til en tykkbunnet kjele og pisk kontinuerlig under oppvarming.  Når blandingen nærmer seg kokepunktet vil den begynne å tykne. Da pisker du i ytterligere 2 minutter. 

Du vil ha en konsistens som vaniljekrem, men ikke så tykk at du sitter igjen med tradisjonell fudge.

Grovhakk pretzels, eller saltstenger, og rør inn i iskrembasen.

Fordél ett lag iskrembase i formen du skal fryse i.

Legg over et lag med karamellsaus, og strø over halvparten av de hakkede peanutbutter cup'ene 

Fordél et lag til med iskrembase, og avslutt med et lag karamell, resten av peanutbutter cup'ene og ekstra pretzels. 

Om du vil kan du nå ta en skje og røre litt rundt i formen for en swirly effekt.

Sett formen i fryseren over natten.

Oppskrift:

Thevanillamonologues.blogg.no/

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.