Søt og sur fiskesuppe - Denne suppen er meget elegant i smaken og inneholder nesten ingen kalorier. En flott forrett. Som de fleste asiatiske fiskesupper er også denne laget på kyllingbuljong, noe man ikke kjenner fra det europeiske kjøkken, men kombinasjonen er meget vellykket.
Foto: Ulla Westbø

Søt og sur fiskesuppe

Denne suppen er meget elegant i smaken og inneholder nesten ingen kalorier. En flott forrett. Som de fleste asiatiske fiskesupper er også denne laget på kyllingbuljong, noe man ikke kjenner fra det europeiske kjøkken, men kombinasjonen er meget vellykket.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg tamarindterningen i en liten bolle, og hell på kokende vann. Terningen må være dekket av vannet. La det stå i en halv time, og mos tamarinden med en gaffel. Stryk dette gjennom en sil, ta vare på tamarindvannet og kast resten av tamarinden. Mål så opp tre spiseskjeer av tamarindvannet, og sett det til side. Kok opp kyllingbuljongen, og tilsett tamarindvann, limesaft, palmesukker, fiskesaus, tomater og selleriskivene. La suppen småkoke i fem minutter. Ta den av varmen, og tilsett fiskebitene, bønnespirer og chili. Legg lokk på, og la suppen stå og trekkei ca. to minutter. Dryss over frisk koriander, og server med én gang. TIPS: Prøv å få tak i asiatiske buljongterninger eller buljongpulver. De inneholder lite salt og ingen andre smakstilsetninger. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal) 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?