Søt og syrlig ostekake med hvit sjokolade og sitroncurd - Denne ostekaken har et kremete fyll med hvit sjokolade, vanilje og sitron, og fyllet hviler på en sprø bunn av vaniljekjeks og et deilig syrlig lag med sitron curd. Kaken lages i en 20 cm springform, og er nok til ca. 8-10 personer.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Søt og syrlig ostekake med hvit sjokolade og sitroncurd

Denne ostekaken har et kremete fyll med hvit sjokolade, vanilje og sitron, og fyllet hviler på en sprø bunn av vaniljekjeks og et deilig syrlig lag med sitron curd. Kaken lages i en 20 cm springform, og er nok til ca. 8-10 personer.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bunn:

Kjør kjeks i en foodprocessor til de er smuler.

Bland sammen smeltet smør og kjekssmuler til en jevn deig med konsistens som fuktig sand.

Trykk ut i en bakepapirkledd springform og prikk den med gaffel jevnt over flaten.Stek i ovn på 160 grader i 20 minutter.

Avkjøl.

Fyll:

Smelt den hvite sjokoladen og sett til side.

Miks sammen kremost og smør til det er glatt, og rør så inn den smeltede sjokoladen. Bruk gjerne en håndmikser.

Miks inn melis og sitronsaft, og sett til side.

Bre sitron curd over ostekakebunnen, og hell deretter over fyllet. Glatt ut med en kniv eller en slikkepott.

Fyllet vil være flytende, men vil stivne i kjøleskapet.

Sett ostekaken i kjøleskapet i minst 3 timer, eller over natten.

Server avkjølt.

Oppskrift:

The Vanilla Monologues

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.