Søtt hvetebrød med eple- eller vaniljefyll -

Søtt hvetebrød med eple- eller vaniljefyll

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk, kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken ( tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min. Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 2 eller 3 emner. Kna og form hvert emne til et brød. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Trykk ned midten av brødet og fordel ønsket fyll i midten. Fyll 1. Legg vaniljekrem i midten. Ferdigstekt hvetebrød smøres med melis og drysses med kokos. Fyll 2. Del epler i terninger og bland med sukker og kanel og fordel i midten av brødet. Ferdigstekt hvetebrød drysses med melis. Dekk med klede og etterhev ca 1 time. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 2oo oC i 20-25 min på miderste rille. Avkjøl på rist. Tips: For de med melkeallergi, sløyf kesam, bruk 150g margarin uten melk og salt eller 1,5 dl nøytral olje feks mais eller solsikkeolje. Ca 7 ½ dl vann erstatter melk og kesam. Egg kan sløyfes.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Solskinnsboller