Saft -

Saft

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

2 kg friske bær

3 dl vann

400 g sukker

Annonse

Slik gjør du det:

Alle typer bær, hagebær eller ville bær, kan kokes til saft (eller lag blandingssaft av 2-3 sorter). Bærene skal være fullmodne, da gir de størst saftutbytte. Rens bærene for rusk og blad. Stilker kan sitte på. Fyll bær og vann i kokekaret og kok langsomt opp. La det trekke under lokk til bærene har falt godt sammen, har skiftet farge og avgitt saft. Sil bærene gjennom silklede. Mål saften. Kok opp saften, rør inn 400 gram sukker pr. liter saft og gi saften et godt oppkok under omrøring så sukkeret smelter og saften koker ordentlig gjennom. Fyll den varme saften på varme flasker, som korkes med det samme. Oppbevares mørkt og kjølig.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Hjemmelaget saft
fav Tid: 45 min
Stikkelsbærgelè
fav Tid: 45 min
Blåbærsyltetøy