Saftig brownies toppet med kokosmakron

Saftig brownies toppet med kokosmakron

Jeg elsker saftig og smaksrik brownies. Og en av mine favorittjulekaker er kokosmakroner. Så hvorfor ikke mikse disse to sammen?;)

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

150 g

mel

0.5 ts

bakepulver

0.5 ts

fint salt

60 g

kakao

200 g

sukker

1 stk

egg

2 stk

eggehvite

1 ss

Vaniljeekstrakt

Kokosmakronmasse

2 stk

egg

150 g

sukker

1 ss

mel

Slik gjør du det:

Det første en starter med er å lage kokosmakronmassen. Fordi den skal stå å svelle i minst 1 time! Jo lenger den står, jo saftigere og seigere vil den bli.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend forsiktig i kokosen. Så vend i melet.
Dekk til bollen og sett den kjølig.
Så kan du finne en firkantet form. Ca 20x20. Jeg brukte en brødform. Men den kan nok også stekes i større form for å få brownien litt lavere. Ta å kutt opp ett bakepapir som akkurat dekker bunnen på formen og som går opp på to sider av formen. Da er det lettere å løfte ut browniesen av formen
Sett ovnen på 175 grader.
Ha mel, salt og bakepulver i en bolle. Bland sammen.
Smelt smøret i en medium kjele. Ta kjelen av varmen.
Rør i kakaoen. Så i sukkeret. Blir en tykk blanding!
Så rør i egget, eggehvitene og vaniljeessensen.
Pisk den til en blank fin masse.
Ha sjokolademassen i melblandingen og rør det sammen med en slikkepott til du får en fin blank røre.
Hell den så over i formen.
Om du har tid dekk til formen og sett den i kjøleskapet i ett par timer. Da får smakene satt seg skikkelig. Men behøves ikke.
Denne herligheten stekes på 175 grader i 15 min.
Ta den ut. Bre over kokosmakronmassen. Stek så kaken videre i ca 15 min. Den skal bli gylden.
Avkjøles i minst 2 timer i kjøleskapet.