Slik gjør du det:
Mel, salt, gjær, vann og olje eltes på lav hastighet i ca 2 min. Så på medium hastighet i 5 min. Deigen skal være fin og smidig. Skal ikke henge fast i bollen. Ha i organo, cayenne, hvitløk og chili. Eltes på medium hastighet i ca 2 min.
Finn frem ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.
Legg deigen oppå brettet. Ha på litt urteolje og trykk deigen ut med fingrene. Trykk den godt ut på brettet. Men ikke for tynn.
Lag dype hull i deigen og hell over mer urteolje. Ha på halve plommetomater og strø på oregano og havsalt.
Dekk til med glapack og sett til heving i ca 30 min.
Sett ovnen på 220 grader. Når ovnen er klar sett focaccian i ovnen og skru ned temp til 200. Legg 2 isbiter i bunnen på stekeovnen. Dette lager steam i ovnen slik at gjærbakst vokser mye finere før den danner en skorpe.
Stekes i ca 35-40 min. Skal bli gyldne.
Server den rykende fersk med en god urteolje som du kan dyppe brødet i. Aioli passer også perfekt.
Du kan også dele focacciaen i to. Ha på godt smør, salat og ditt favoritt pålegg. Litt hverdagsluksus;)
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.