Saftig glutenfritt havrebrød - Havre er en kornsort som er naturlig glutenfri. Dersom man bruker havre som er merket glutenfri, er man garantert at den ikke inneholder spor av glutenholdige kornslag. Havre er et supert supplement i en glutenfrit diett, søt og god er den også.
Foto: Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Saftig glutenfritt havrebrød

Havre er en kornsort som er naturlig glutenfri. Dersom man bruker havre som er merket glutenfri, er man garantert at den ikke inneholder spor av glutenholdige kornslag. Havre er et supert supplement i en glutenfrit diett, søt og god er den også.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mål opp gryn og ha over kokende vann i en egen bolle. La det stå og svelle.

Bland forsatsen i bakebollen på kjøkkenmaskinen og la den stå under lokk mens du måler opp resten. Etter 5-10 minutter har du over mel og frø i forsatsen og rører forsiktig med K-krok.

Bland så inn havregrøten og kjør opp hastigheten. Hell over ca 4 ss olje og kjør litt til.

Ta ut kroken og legg på lokk. Sett bollen i varmt vann og hev i ca 1 time.Elt deigen ut på melet benk og bak ut til to brød. Skjær striper i brødet og etterhev i ca 45 minutter over varmt vann. Stek på 200 grader i ca 45 minutter.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.