Saftig mandelpai - Mandelkaken er virkelig en drøm av en kake, myk og saftig som den er.
Foto: Svein Brimi

Saftig mandelpai

Mandelkaken er virkelig en drøm av en kake, myk og saftig som den er.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

6,5 dl hvetemel

225 g smør

1,5 dl melis

3 stk eggeplommer

Fyll:

350 g smør, mykt

4 dl sukker

350 g mandler, malte

4 stk egg

Annonse

Slik gjør du det:

Smuld­re mel og mykt smør i en kjøk­ken­ma­skin. Til­sett me­lis og visp inn eggeplommene til en fin deig.

Trykk dei­gen ut i en pai­form og stek nederst i ov­nen ved 150° i ca. 15 min. 

Rør smør og suk­ker hvitt. 

Til­sett mal­te mand­ler, og visp inn ett og ett egg til en jevn røre. 

For­del rø­ren over pai­bun­nen og stek vi­de­re i ca. 40–50 min.

Ser­ve­res lun med pis­ket krem.

Oppskriften gir ca. 10-12 biter.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Rabarbrakake