Saftig sjokoladekake i langpanne - Denne kaken har en hemmelig ingrediens - majones! Ikke la deg skremme - det er nettopp majonesen som gjør kaken ekstra god og saftig.
Foto: Manuela Kjeilen

Saftig sjokoladekake i langpanne

Denne kaken har en hemmelig ingrediens - majones! Ikke la deg skremme - det er nettopp majonesen som gjør kaken ekstra god og saftig.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 C.

Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt og sett det til side så lenge.

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i en miksebolle og miks i 5 minutter på middels hastighet.

Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.

Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og miks bare til den er godt blandet inn.

Sikt melblandingen inn i røren i to omganger sammen med vannet eller kaffe, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.

Mix det i maks. 30 sekunder.

Hell røren over i langpannen og stek kaken på midterste rille i ca. 25 minutter.Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Hvis det henger våt røre på pinnen når du tar den ut, trenger kaken noen minutter til i ovnen.

Avkjøl kaken helt før du har på ganache og ev. pynt.

Sjokoladeganache

  • 300 g hakket, mørk sjokolade av god kvalitet (70 % kakaoinnhold) eller melkesjokolade
  • 3 dl kremfløte

Lag sjokoladeganache. Ha hakket sjokolade i en bolle.

Varm opp fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen i tre omganger. Hver gang du heller fløte over sjokoladen, rører du godt.

La blandingen stå til den har blitt fastere.

Hvis du har tid kan du røre den opp igjen med en stavmikser rett før bruk, da kommer smaken enda bedre fram.

Bre ganachen utover den avkjølte kaken. Pynt med strøssel, kokosmasse eller annen pynt på toppen.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.