Saftig sjokoladekake med friske bær

Saftig sjokoladekake med friske bær

Årets sjokoladekake! Garantert en sommerhit.

Kristiane Suzanne Vilslund
240 minutter
Kake

Ingredienser

8 porsjoner

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

3.5 dl

Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks

2.5 dl

sukker

1 ss

sukker

680 g

kremost

1 ts

Vanilje

2.5 dl

Gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk

egg

0.5 ts

kanel

0.25 ts

muskat

0.25 ts

allehånde

1 beger

kremfløte

1 neve

Hakkede nøtter, valgfritt

3 pk

Oreokjeks

3 dl

fløte

1 pose

Sjokolademousse

2 dl

melk

2 stk

kremost

2.5 dl

melis

2.5 ss

sukker

1 pk

Oreokjeks

2.5 dl

lettrømme

150 g

melis

125 g

blåbær

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

1 bokser

Kondensert melk, søt

0.5 dl

sirup, lys

50 g

smør

1 knivsodd

salt etter smak

2 neve

peanøtter

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

3.5 dl

Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks

2.5 dl

sukker

1 ss

sukker

680 g

kremost

1 ts

Vanilje

2.5 dl

Gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk

egg

0.5 ts

kanel

0.25 ts

muskat

0.25 ts

allehånde

1 beger

kremfløte

1 neve

Hakkede nøtter, valgfritt

3 pk

Oreokjeks

3 dl

fløte

1 pose

Sjokolademousse

2 dl

melk

2 stk

kremost

2.5 dl

melis

2.5 ss

sukker

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

3.5 dl

Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks

2.5 dl

sukker

1 ss

sukker

680 g

kremost

1 ts

Vanilje

2.5 dl

Gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk

egg

0.5 ts

kanel

0.25 ts

muskat

0.25 ts

allehånde

1 beger

kremfløte

1 neve

Hakkede nøtter, valgfritt

3 pk

Oreokjeks

3 dl

fløte

1 pose

Sjokolademousse

2 dl

melk

2 stk

kremost

2.5 dl

melis

2.5 ss

sukker

1 pk

Oreokjeks

2.5 dl

lettrømme

150 g

melis

125 g

blåbær

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

3.5 dl

Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks

2.5 dl

sukker

1 ss

sukker

680 g

kremost

1 ts

Vanilje

2.5 dl

Gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk

egg

0.5 ts

kanel

0.25 ts

muskat

0.25 ts

allehånde

1 beger

kremfløte

1 neve

Hakkede nøtter, valgfritt

3 pk

Oreokjeks

3 dl

fløte

1 pose

Sjokolademousse

2 dl

melk

2 stk

kremost

2.5 dl

melis

2.5 ss

sukker

1 pk

Oreokjeks

2.5 dl

lettrømme

150 g

melis

125 g

blåbær

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

1 bokser

Kondensert melk, søt

0.5 dl

sirup, lys

50 g

smør

1 knivsodd

salt etter smak

2 neve

peanøtter

150 g

kokosolje

2 ts

Vaniljepulver

3 stk

egg

2 ss

Steviosa steviapulver

50 g

Valnøtter, grovhakket

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

3.5 dl

Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks

2.5 dl

sukker

1 ss

sukker

680 g

kremost

1 ts

Vanilje

2.5 dl

Gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk

egg

0.5 ts

kanel

0.25 ts

muskat

0.25 ts

allehånde

1 beger

kremfløte

1 neve

Hakkede nøtter, valgfritt

3 pk

Oreokjeks

3 dl

fløte

1 pose

Sjokolademousse

2 dl

melk

2 stk

kremost

2.5 dl

melis

2.5 ss

sukker

1 pk

Oreokjeks

2.5 dl

lettrømme

150 g

melis

125 g

blåbær

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

1 bokser

Kondensert melk, søt

0.5 dl

sirup, lys

50 g

smør

1 knivsodd

salt etter smak

2 neve

peanøtter

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

1 bokser

Kondensert melk, søt

0.5 dl

sirup, lys

50 g

smør

1 knivsodd

salt etter smak

2 neve

peanøtter

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

1 bokser

Kondensert melk, søt

0.5 dl

sirup, lys

50 g

smør

1 knivsodd

salt etter smak

2 neve

peanøtter

250 g

margarin

2 dl

sukker

4 stk

egg

1 kurv

jordbær

Slik gjør du det:

Kle en springform på 24 cm i diameter med folie
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt sjokoladen i kaffen. Tilsett små terninger med smør litt etter litt vekselsvis med sukkeret.Husk å visp godt sammen hele tiden.
Fjern kjelen fra platen og ha i ett egg av gangen. Bland godt sammen.
Stek kaken i ovnen i ca 50 minutter. Avkjøl.
Når kaken er helt kald setter du den i fryseren i to timer. Ikke få panikk om den faler sammen, dette skal den gjøre.
Stivpisk kremfløten. Ha en klatt over kaken og server med friske bær.