Saftig sjokoladekake - Sjokoladekake med vaniljesirup og saftig glasur er aldri feil...
Foto: Manuela Kjeilen

Saftig sjokoladekake

Sjokoladekake med vaniljesirup og saftig glasur er aldri feil...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Saftig sjokoladekake

150 g smør

100 ml espresso

75 g brunt sukker

200 g sukker

160 g hvetemel

20 g kakao

1 ts vanilla bean paste (valgfri)

2 stk egg

75 g rømme

1 ts natron

Vaniljesirup (valgfritt)

1 dl vann

100 g sukker

1 ts vanilje

Sjokoladeglasur

150 ml fløte

20 g usaltet smør

180 g hakket mørk sjokolade (53%)

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte kake

Smelt smør, tilsett brunt sukker, sukker og espresso.

Trekk kjelen fra varmen og rør til sukkeret er oppløst.

Tilsett hakket sjokolade, og rør til den er smeltet og godt blandet med resten av ingrediensene.

Sikt hvetemel (for glutenfri variant sikt i mandelmel, rismel og maisenna), kakao og vanilje i en bolle, og rør i smør- og sjokoladeblandingen.

Pisk egg og rømme i en annen bolle, bland inn natron.

Rør denne blandingen forsiktig sammen med den andre.

Smør innsiden av en springform (20 cm) med smør, dekk bunnen med bakepapir.

Hell i røren og sett kaken i forvarmet ovn på 160 grader.

Stek kaken i ca. 60 minuter.

Fremgangsmåte vaniljesirup

Ha vann og sukker i en liten kasserolle og kok til sukkeret er oppløst.

Tilsett vanilje.

Sett den avkjølte kaken over på en rist og dynk den godt med sirup.

La sirupen trekke inn i kaken for du glaserer den.

Sjokoladeglassur

Hakk sjokolade i små biter.

Kok opp fløte og ta kjelen fra varmen.

Bland i sjokoladen og rør til den er smeltet.

Tilsett smøret og rør til glasuren er blank. Er blandingen for tykk, sprer du med litt kald fløte.

Ta springformen av kaken og fjern bakepapiret.

Hell glasuren og fordel den over hele kaken.

Kaken er klar til servering når glasuren er stivnet.

Kaken smaker utmerket etter et par dager i kjøleskapet, men det er viktig å la den stå i romtemperatur en god stund før servering.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.