Saftige magre hveteboller

Saftige magre hveteboller

Her får du noen deilige, magre hveteboller. Og du, de er litt magrere...

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk, kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 min. Ta deigen ut på melet bakebord. Ønsker du rosiner i bollene elt det inn i deigen på bakebordet. Del deigen opp i ca 30 små biter og trill til boller. Sett bollene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 1 time. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 225 ºC i 10-12 min. Avkjøl på rist. Tips: Eple i små treninger kan eltes inn i deigen i stedet for rosiner. Tips for de med melkeallergi: Sløyf kesam, bruk 150g margarin uten melk og salt eller 1,5 dl nøytral olje, for eksempel mais- eller solsikkeolje. Ca 7 ½ dl vann erstatter melk og kesam. Egg kan sløyfes.

Kanskje disse også frister?