Salsa romesco - Denne fyldige paprikasausen brukes til å dyppe grillede vårløk i i Catalonia. Prøv den også til fisk.

Salsa romesco

Denne fyldige paprikasausen brukes til å dyppe grillede vårløk i i Catalonia. Prøv den også til fisk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

I Catalonia bruker de noen spesielle paprika som ikke finnes i Norge. I denne oppskriften er det brukt vanlig rød paprika. De spisse og søte tyrkiske paprikaene fungerer for øvrig veldig godt. Varm opp stekeovnen på ca. 250 grader. Grill hele paprika, tomater og hvitløken til skinnet på paprikaen begynner å boble og får sorte flekker. I mellomtiden rister du en loffskive. La grønnsakene kjølne godt. Fjern skinnet og kjernen på paprikaene og tomatene, skallet på alle hvitløksfeddene. Putt grønnsakene i en blender sammen med nøttene og loffskiven i biter. Kjør blandingen mens du sper på med olivenolje og eddik i ca. 1 minutt. Ikke kjør for lenge, sausen må gjerne være litt grov. Serveres med grillet vårløk, hare, kylling eller sjømat. Tips: Lag gjerne salsa romesco dagen før, den blir bedre om den får stå en stund.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Klassisk gazpacho