Saltbakt ørret -

Hovedrett

Saltbakt ørret

Dette trenger du til 0 porsjoner

Fisken

1 stk ørretà 2-3 kg

3 kg grovt havsalt

1 bt persille, frisk

1 bt gressløk, frisk

1 bt friskløpstikke

1 stk sjalottløk

  pepper, sort og nykvernet

  salt

Auberginesalat

2 stk aubergine

1 dl olivenolje

50 g pinjekjerner

50 g parmesan

1 stk lime

  salt

  pepper, sort og nykvernet

Slik gjør du det:

Med en ørret på denne størrelsen rekker oppskriften til 6 personer. Rens fisken i buken og tørk godt av den. Krydre med salt og pepper og fyll buken med friske urter og hakket sjalottløk. Dekk bunnen på en ildfast form med grovt salt og legg fisken på toppen. Dekk så resten av fisken med et 3 cm tykt lag med grovt salt og pakk det godt sammen. Sett formen i ovnen på 250 C i 25 min. Ta formen ut av ovnen og knekk av toppen på saltskorpen og server formen hel så fisken synes. Start med å ta av den øverste fileten. Kutt auberginene på langs og grill dem i en grillpanne ca 2 min på hver side. Rist pinjekjernene på pannen. Legg auberginer og pinjekjerner på et fat og dryss over vårløk, parmesan, litt urter, olje og litt saft og skall av lime. Server ved siden av ørreten, gjerne med litt bakte mandelpoteter ved siden av.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Du aner ikke alt denne kan gjøre

Du trodde vel ikke denne bare var til å vaske håret med?

Les mer

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

Kvinneguiden |

Les mer

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK