Saltbakt skrei med rødbetmos og mandelpotetpuré

Saltbakt skrei med rødbetmos og mandelpotetpuré

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 180 grader. Rødbetmos: Kok rødbetene sammen med sjalottløk i hvitvin, til de er helt møre. Mos rødbetene fint og rør inn smør. Smak mosen til med salt og pepper. Mandelpotetpuré: Kok mandelpotetene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp dem godt. Mos dem fint og rør inn smør og melk. Smak pureen til med salt og pepper. Skjær skreien i porsjonsstykker og legg dem på en seng av grovt salt i et ildfast fat. Dekk fisken med salt og bak den i ovnen til den er akkurat gjennomkokt. Børst av saltet og server skreien som på bildet med en stripe ribbesjy rundt og eventuelt stekt sopp.

Kanskje disse også frister?