Saltbakte rødbeter - En oppskrift du kan bruke som tilbehør eller som en flott, rød middag!
Foto: Jane H. Johansen

Saltbakte rødbeter

En oppskrift du kan bruke som tilbehør eller som en flott, rød middag!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Skrubb rødbetene. Jeg pleier å bruke en ren kjøkkensvamp til dette. Gni rødbetene inn med litt olje og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form. Dytt dem litt ned i saltet.

2. Bak på 200 grader i 1-2 timer, eller til de er helt møre. NB: Forbered deg på at det kommer til å spre seg en fantastisk duft i kjøkkenet ditt når disse står i ovnen! Stikk en kniv i og kjenn om de er myke inni. Hvis ikke, bak videre til de er ferdige.

3. La rødbetene få avkjøle seg litt. Skjær bort rota og dra av skallet. Om du har skrubbet dem godt, er det ikke så farlig om det er igjen noe skrell.

4. Del rødbetene i båter. Ha dem i en bolle og tilsett tynne skiver rødløk og noen skvetter olivenolje og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakkede friske urter.

* Server rødbetesalaten lunken eller kald.

* Holder seg fint i kjøleskap noen dager.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Brokkoliburger