Hopp til hovedinnhold
Saltkokte poteter med tomatsaus

Saltkokte poteter med tomatsaus

Tapaspoteter er saltkokte poteter til tapasbordet som gjerne kan serveres med en god tomatsaus.

Christopher Sjuve
60 minutter
Tapas

Ingredienser

4 porsjoner

30 stk

poteter

5 dl

vann

Tomatsaus

1 bokser

tomatboks

1 ss

smør

1 stk

løk

2 fedd

hvitløk

Slik gjør du det:

Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampe et par minutter i kjelen uten lokk. Tomatsaus: Smelt smøret i en kjele. Skjær løken i terninger som freses i smøret. Tilsett videre finhakket hvitløk, chili og timian. Sausen skal småkoke ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lun eller kald til potetene. TIPS: Du kaneventuelt erstatte tomatsausen med aioli eller servere begge deler. frukt.no

Kanskje disse også frister?