Sarah Bernhard

Sarah Bernhard

Dette er de klassiske, uimotståelige kakene som alle elsker...

Christopher Sjuve
30 minutter
Konfekt

Ingredienser

1 porsjon

Trøffelkrem:

330 ml

kremfløte

Sjokoladeglasur:

100 g

sjokolade

Hjemmelaget bunn (eventuelt)

250 g

sukker

250 g

mandel

4 stk

eggehvite

Slik gjør du det:

Bunnen stekes ved 210 grader i ca. 7 minutter på midterste rille. (se nedenfor om du vil lage bunnen selv)
Trøffelkrem dag 1: Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Trekk kjelen til side og rør i blandingen til sjokoladen er smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer, helst til dagen etter.
Bunn: Kjevle ut kransekakemassen til den er ca. 1 cm tykk. Stikk ut små rundinger (bruk et smalt glass) og legg dem på stekebrett. Kransekakebitene skal bare være så vidt stekt. Avkjøles på rist.
Trøffelkrem dag 2: Pisk opp blandingen. Legg en god skje med trøffelkrem på de små kransekakebunnene. Form kremen som spisse hatter ved hjelp av en myk smørekniv. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kaldt.
Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.
Tips: Smart å ha i fryseren, fordi de tiner på et øyeblikk!
PS - Bunnen til Sarah Bernhard
Om du vil lage bunnen selv gjøres det slik: Kjør mandler til det nesten er pulver, men fortsatt litt grovt. Pisk eggehviter stive. Pisk inn litt og litt av sukkeret. Vend til slutt inn melet. Form til slutt små rundinger og stek dem på 175 grader i ca 20 minutter - midt i ovnen. Avkjøl på rist. (Noen liker å vende litt marsipan inn i bunnen også).

Kanskje disse også frister?