Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem - Deilig langpanneversjon av den berømte Sarah Bernhardt-kaken - her med suksesskrem!
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem

Deilig langpanneversjon av den berømte Sarah Bernhardt-kaken - her med suksesskrem!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Mal mandlene og bland med bakepulver. Vend mandlene inn i marengsen.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Suksesskrem:

Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter.

Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen. Bre først da suksesskremen jevn over mandelbunnen i langpannen. Sett kaken i kjøleskapet over natten (eller et par timer i fryseren).

Sjokoladeglasur: 

Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Avkjøl den smeltede sjokoladen litt, men ikke mer enn at den fortsatt er helt flytende.

Ta kaken ut av kjøleskapet (eller fryseren) og smør den smeltede sjokoladen raskt over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.