Slik gjør du det:
Sett ovnen på 175°C.
Finhakk mandler i en blender sammen med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive, tilsett vaniljesukker og melis litt og litt og pisk videre til du har en tykk marengs.
Legg bakepapir i en langpanne, den jeg bruker er 30 x 40 cm.
Bland mandler inn i marengsrøren og fordel det i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.
Avkjøl kakebunnen helt, før du dekker den med fyllet.
Sjokoladekrem
Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varme og rør til du ser at sukkeret er oppløst.
Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det. Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett kremfløte, men vær forsiktig, det kan boble og bruse opp når du heller i fløten.
Sett det tilbake på komfyren og se til at alt blandes godt sammen.
Hell det over hakket sjokolade (eller sjokoladeknapper) med én gang.
Sett mikseren i gang på lavest mulig hastighet slik at sjokolade og karamell blandes godt sammen.
Når sjokolade- og karamellblandingen er avkjølt tilsettes smør i terninger og evt. kaffeekstrakt.
Miks til det er fluffy.
Bre fyllet over mandelbunnen og sett kaken kaldt i minst 3 timer, eller over natten for en enda bedre smak.
Smelt sjokolade sammen med smør eller kokosfett, og bre det over kaken.
Sett kaken kaldt og ta den ut av kjøleskapet like før servering.
Jeg dekorerte toppen med mandelgodteri som er dekket med "gull", og noen biter dekorerte jeg med 24 karat gullblader.
Gulldekoren er bare hvis du vil lage noe litt ekstra eksklusivt, det har selvsagt ingen ting å si for den fantastiske smaken om du utelater den.
Ta kaken ut av formen og skjær i passende biter.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.