Saus til kalkun -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Saus til kalkun

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sjysaus: Kok kraft av innmaten som du finner inne i kalkunen. Brun innmaten i smør i en gryte. Tilsett gulrot i store biter, sellerirot og sjalottløk. Hell over kaldt vann til alt er dekket. Kok opp og skum godt. La kraften trekke 1 1/2 - 2 timer uten lokk. Sil av sjyen som har dannet seg i langpannen under steking av kalkunen og bland denne med kraften. Portvin- og fløtesaus: Kok opp kraften og tilsett hvetemel rørt ut i litt vann. La sausen småkoke 8-10 min. Ha i fløte og portvin. Rør inn smør og smak sausen til med salt og pepper. Tips: Portvin kan erstattes av noen ss solbærsaft, øk fløtemengden med 50%.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.