Saus til kalkun -

Saus, dressinger og marinader

foto: Foto: TV 2 © God morgen Norge

Saus til kalkun

8 porsjoner
Dette trenger du:

Sjysaus:

  kraft av innmaten fra kalkunen

1 stk gulrot

2 skiver sellerirot

1 stk sjalottløk

  stekesjy fra kalkun

Portvin- og fløtesaus:

1 l kraft

5 ss hvetemel

2 dl fløte

2 dl portvin

2 ss smør

  salt

  pepper

Slik gjør du det:

Sjysaus: Kok kraft av innmaten som du finner inne i kalkunen. Brun innmaten i smør i en gryte. Tilsett gulrot i store biter, sellerirot og sjalottløk. Hell over kaldt vann til alt er dekket. Kok opp og skum godt. La kraften trekke 1 1/2 - 2 timer uten lokk. Sil av sjyen som har dannet seg i langpannen under steking av kalkunen og bland denne med kraften. Portvin- og fløtesaus: Kok opp kraften og tilsett hvetemel rørt ut i litt vann. La sausen småkoke 8-10 min. Ha i fløte og portvin. Rør inn smør og smak sausen til med salt og pepper. Tips: Portvin kan erstattes av noen ss solbærsaft, øk fløtemengden med 50%.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Det Nye |

Les mer

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

Les mer

Én ting du må gjøre for at smoothien skal bli ufarlig

Vær sikker på at de frosne bærene ikke er smittekilde til hepatitt A.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK