Saus til kalkun -

Saus, dressinger og marinader

foto: TV 2 © God morgen Norge

Saus til kalkun

Dette trenger du til 8 porsjoner

Sjysaus:

  kraftav innmaten fra kalkunen

1 stk gulrot

2 skiver sellerirot

1 stk sjalottløk

  stekesjyfra kalkun

Portvin- og fløtesaus:

1 l kraft

5 ss hvetemel

2 dl fløte

2 dl portvin

2 ss smør

  salt

  pepper

Slik gjør du det:

Sjysaus: Kok kraft av innmaten som du finner inne i kalkunen. Brun innmaten i smør i en gryte. Tilsett gulrot i store biter, sellerirot og sjalottløk. Hell over kaldt vann til alt er dekket. Kok opp og skum godt. La kraften trekke 1 1/2 - 2 timer uten lokk. Sil av sjyen som har dannet seg i langpannen under steking av kalkunen og bland denne med kraften. Portvin- og fløtesaus: Kok opp kraften og tilsett hvetemel rørt ut i litt vann. La sausen småkoke 8-10 min. Ha i fløte og portvin. Rør inn smør og smak sausen til med salt og pepper. Tips: Portvin kan erstattes av noen ss solbærsaft, øk fløtemengden med 50%.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

Ti tidlige tegn på demens

Høyt utdannede får noe sjeldnere demens.

Norsk Ukeblad |

Les mer

Så mye skal barnet sove

Her er oversikten fra 0 - 16 år

Foreldre & Barn |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK