Saus til kalkun -

Saus, dressinger og marinader

foto: TV 2 © God morgen Norge

Saus til kalkun

Dette trenger du til 8 porsjoner

Sjysaus:

  kraftav innmaten fra kalkunen

1 stk gulrot

2 skiver sellerirot

1 stk sjalottløk

  stekesjyfra kalkun

Portvin- og fløtesaus:

1 l kraft

5 ss hvetemel

2 dl fløte

2 dl portvin

2 ss smør

  salt

  pepper

Slik gjør du det:

Sjysaus: Kok kraft av innmaten som du finner inne i kalkunen. Brun innmaten i smør i en gryte. Tilsett gulrot i store biter, sellerirot og sjalottløk. Hell over kaldt vann til alt er dekket. Kok opp og skum godt. La kraften trekke 1 1/2 - 2 timer uten lokk. Sil av sjyen som har dannet seg i langpannen under steking av kalkunen og bland denne med kraften. Portvin- og fløtesaus: Kok opp kraften og tilsett hvetemel rørt ut i litt vann. La sausen småkoke 8-10 min. Ha i fløte og portvin. Rør inn smør og smak sausen til med salt og pepper. Tips: Portvin kan erstattes av noen ss solbærsaft, øk fløtemengden med 50%.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

Det Nye |

Les mer

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

Les mer

Elly (17 mnd.) har aldri smakt hverken kake eller is

I stedet lever hun på «steinalderkost».

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK